Hvalpe har lyst til at lære og samarbejde

Hvalpen vil gerne samarbejde om at lære, men det kræver at den har tillid til, at dens herre er leder.

Man kan begynde træning af sin hvalp, så snart man har fået den hjem. Men husk du skal gøre det med glæde, for hvalpen mærker hurtigt om du er motiveret eller ej. Lystbetonet læring og træning styrker hvalpens tillid til dig som leder og fører – og det motiverer igen hvalpen til at samarbejde. 

Når hvalpen bliver bange
Hvalpe skal langsomt tilvænnes alt nyt. Træn stille og roligt – men gør det hver dag. Find hele tiden nye steder, nye lyde og omgivelser – og tag gerne hvalpen med på oplevelser hos familie og venner.

Vis hvalpen hvordan man opfører sig
Hvalpen lærer af sin førers adfærd. Opfører du dig stille og roligt i alle situationer, og lader være med at vise overdreven interesse for alt det, som hvalpen kunne tænkes at blive bange for, vænner den sig stille og roligt til alt det nye.

Hjælp hvalpen forbi alt det ’farlige’
Ros hvalpen hver gang, den tager et skridt i den rigtige retning. Trøst den aldrig, men hjælp den forbi det, den synes er farligt. Når hvalpen er kommet forbi, passerer du det ’farlige’ et par gange og lader hvalpen gå hen og undersøge det nærmere.

Hvalpen og de andre
Din hvalp skal lære at være sammen med andre hunde. Det er vigtigt fx for dens evne til at kommunikere. Aftal møder med ejere af venlige hunde, så din hvalp ikke bliver skræmt. Lad også hvalpen få en række gode oplevelser med venlige mennesker og især med børn.

Hvalpen på biltur
Begynd med at træne hvalpen i at gå ind og ud af bilen. Når den er tryg ved det, kan du langsomt vænne den til lyden af motoren – og derefter køre små og overskuelige ture. Husk at rose både under og efter – og husk især godbidder efter turen. Aldrig før; det øger bare risikoen for at hvalpen bliver køresyg. Husk også at træne hvalpen i at køre med offentlige transportmidler.

Hvalpen i byen
Væn din hvalp til alt fra trafik, vejarbejde og mange mennesker. Gå altid mellem trafikken og hvalpen, og hold den venligst i snor i tæt bebyggede områder. Lad aldrig hvalpen stå bundet uden for en butik – heller ikke i kort tid. 
 

Ultimate Web